Blog

November 05, 2018 Written by
Published in Blog

Altijd dankbaar !?

De boodschap van Paulus voor moderne westerse Christenen

We staan aan het begin van de tweede zendingsreis van Paulus, samen met Silas en Timoteüs. Handelingen 16:9 beschrijft Paulus zijn nachtgezicht, een visioen over een man uit Macedonië. Deze man roept hen toe: ‘kom over naar Macedonië en help ons’. In Troas op de grens van Azië en Europa draagt de Geest hen op het evangelie in Europa te brengen.

January 04, 2018 Written by
Published in Blog

Eenvoudige kerst

Met een aantal anderen uit mijn kerk werd ik door de geestelijkverzorger van Het Zonnelied in Ammerzoden (een verzorgingstehuis) gevraagd te zingen op de kerstviering daar. Deze viering werd gehouden op 13 december en zou niet veel voorbereiding vragen. 'gewoon wat bekende kerstliederen uit de oude doos'.

January 05, 2018 Written by
Published in Blog

Over lantaarnpalen en olie

‘Ik ben het licht voor de wereld’, Dat zegt Jezus over zichzelf in Johannes 8:12
Het is best lastig om dit beeld te begrijpen. Zeker als het normaal is dat in iedere kamer een  schakelaar zit waarmee je, als het gaat schemeren, het licht zelf aandoet en alles weer goed zichtbaar is. Ook als je laat terug fietst van het sporten zorgt je fietslamp voor voldoende zicht. En als je die toevallig bent vergeten dan is dat geen probleem, want langs de weg staan lantaarnpalen zat. En in het uiterste geval gebruik je gewoon de zaklamp op je mobiel.....